Gestoomde dim sum met garnalen

Gestoomde dim sum met garnalen
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Mijn favoriete dim sum, is wel de de gestoomde variant met garnalen. Ik schuif er zo minstens 10 naar binnen. Ze zijn heerlijk en je eet ze ook zo weg. Leuk en origineel hapje op een feestje en je kunt ze prima van te voren klaar maken en invriezen. Laat ze ontdooien en stoom ze dan in 5 minuten gaar. Serveer met bijvoorbeeld een sojasausje of een zoetzuur chili sausje. Heerlijk! Gauw maar weer eens maken.

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Gestoomde dim sum met garnalen

Bereidingswijze

Ingrediënten voor 30 dim sums :

  • 350 gram (black tiger) garnalen zonder schil
  • 5 cm gember fijn geraspt
  • 2 bosuitjes, fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook uit de pers
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus
  • 2 eetlepels mirin (Japanse rijstwijn)
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 100 gram shitake paddenstoelen
  • 30 gyoza/wonton vellen (ontdooid)

Doe alle ingrediënten in een foodprocessor en maal dit fijn, ik vind het zelf lekkerder als het niet helemaal een puree is maar wat grovere stukjes. Maar dit kun je zelf bepalen.

Pak een velletje en schep hier een lepeltje van het garnalenmengsel op in het midden. Maak de randjes van het velletje met je vingers een beetje nat en vouw de randjes naar elkaar. De bovenkant blijft open, zie de afbeelding hieronder. Er zijn op You Tube een heleboel filmpjes te vinden, hoe je dim sum kunt vouwen.

Strooi wat bloem op een bord, zodat je hier de dim sums op kunt leggen zonder dat ze straks plakken aan het bord.

Leg de dim sums in een stoommand of een pan met anti aanbaklaag.

Gebruik je een stoommand. Dan doe je gekookt water in een pan, tot net onder de stoommand. Leg de stoommand hierop met de deksel erop en stoom de dim sums in ca 9/10 minuten gaar.

Gebruik je een een pan, dan doe je ca 60 ml water in een pan, de dim sums liggen dan in een klein laagje water. Doe de deksel op de pan en stoom de dim sums in ca 9/10 minuten gaar.

Eet smakelijk.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.