Heerlijke roomboterkoekjes zonder ei

Heerlijke roomboterkoekjes zonder ei
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Wij eten uit religieuze overwegingen op dinsdag vegetarisch. Maar ook op bepaalde Hindoestaanse feestdagen wordt er vegetarisch gegeten, zo ook vandaag met Divali.

Divali, is een van de belangrijkste feesten in het Hindoeïsme  en vindt zijn oorsprong in India. Divali, ook bekend als Lichtjesfeest, wordt symbolisch bedoeld als “de overwinning van het goede over het kwade, overwinning van het licht over de duisternis, overwinning van de gelukzaligheid over de onwetendheid”. Tijdens het feest worden door het huis lichtjes aangestoken.

Het vieren van dit feest gaat gepaard met het nuttigen van zoetig eten. In India steekt men daarnaast ook vuurwerk af. Divali is een vrolijk feest en wordt vaak gevierd in gezinsverband. Het is een feest voor iedereen, voor jong en oud, man en vrouw, arm en rijk. Divali wordt gevierd om het licht te verwelkomen in het leven. Licht wordt namelijk altijd geassocieerd met succes en hoop. In Suriname is het sinds 2010 een Nationale Dag. Ook wordt er voor een weekje de Suriname Dia aangestoken op het onafhankelijkheidsplein in Paramaribo. (bron: Wikipedia)

Een feestdag zonder koekjes bestaat eigenlijk niet 😉 Ik had nog geen lekker recept voor koekjes zonder ei. Ze worden, zonder ei, vaak hard en niet lekker van smaak. Maar zoals ik ben, ga ik door met experimenteren en kwam tot dit heerlijke recept. De koekjes smelten zo wat in je mond!

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Heerlijke roomboterkoekjes zonder ei

Bereidingswijze

Ingrediënten voor circa 50 koekjes;

  • 200 gram bloem
  • 60 gram maizena
  • 250 gram boter
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille extract

Meng de bloem met de maizena.

Mix de boter met de poedersuiker totdat de suiker goed is opgelost. Doe hier nu de helft van het bloem/maizenamengsel mengsel bij en mix dit nog even goed door.

Mix de andere helft van het bloem/maizenamengsel met een spatel door het beslag samen met het vanille extract. Als het een samenhangend geheel is doe je dit in een koekjespuit of een spuitzak met een spuitmondje. Spuit vervolgens mooi figuurtjes op een bakpapier en versier ze met wat suikermuisjes.

Is het deeg na het opspuiten nog zacht dan kun je ze eenmaal opgespoten nog even 10 minuten in de koelkast doen, voordat je ze afbakt. Zo houdt je de mooie vormen van je koekjes.

Bak de koekjes in een voorverwarmde oven van 180 graden in circa 20 minuten goudbruin.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.