Japanse mie (Japanse noodles)

Japanse mie (Japanse noodles)
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Ik ben er gek op, deze heerlijke Japanse noodles. Je kunt hier op los variëren, dit is dus eigenlijk een basis recept. Lekker met extra groenten of kip erdoor!

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Japanse mie (Japanse noodles)

Bereidingswijze

Ingrediënten voor 3/4 personen;

  • 250 gram eiermie
  • 2 teentjes knoflook fijn gehakt
  • 2 cm verse gember geschild en fijn gehakt
  • 2 bosuitjes
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 3 eetlepels teri yaki saus

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking en spoel dit daarna af en laat uitlekken.

Spoel de mie in een vergiet kort af met lauw water en laat even uitlekken.

Verhit ondertussen wat zonnebloemolie in een wok of hapjespan. Voeg de knoflook en gember toe en fruit dit enkele minuten. Doe hier nu de mie bij en schenk de teri yaki saus hierover heen. Schep alles goed om. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Garneer met de fijn gesneden bosuitjes en sesamzaadjes.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.