Kip in satésaus

Kip in satésaus
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Deze kip in satésaus is echt heerlijk bij je nasi op bami. Wij aten deze kip tijdens de lunch op onze themadag in Indonesië. Het was zeker een geslaagde lunch!

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Kip in satésaus

Bereidingswijze

Ingrediënten:

  • 500 gram kipdijfilet in stukjes gesneden
  • 1 ui, heel fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook uit de pers
  • 0,5 theelepel verse gember geraspt
  • 150 gram pindakaas
  • 1 rode peper fijn gesneden of 1 theelepel sambal oelek
  • 150 ml kokosmelk
  • 2 el ketjap manis
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 2 theelepel ketoembar
  • sap van halve citroen
  • gebakken uitjes

Breng de kip op smaak met peper en zout. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kip rondom goudbruin en bijna gaar. Voeg de uien, knoflook, gember en rode peper toe en bak kort mee. Voeg de ketjap manis, kokosmelk, pindakaas en overige ingrediënten toe. Laat dit alles 5 minuten op een zacht vuurtje doorkoken.

Verdun de saus eventueel met de kokosmelk.

Garneer de kip met gebakken uitjes.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.