Deze kipsaté broodjes zijn vol van smaak en weer eens een andere snack om uit te delen op een feestje. Gegarandeerd dat deze in de smaak zullen vallen.
Kipsaté broodjes
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 10 broodjes:
- 250 gram kipdijfilet in stukjes gesneden
- 1 ui, heel fijn gesnipperd
- 1 teentje knoflook uit de pers
- 0,5 theelepel verse gember geraspt
- 75 gram pindakaas
- halve rode peper fijn gesneden of 1 theelepel sambal oelek
- 75 ml kokosmelk
- 1 el ketjap manis
- 0,5 eetlepel bruine suiker
- 0,5 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel ketoembar
- sap van halve citroen
- 10 plakjes bladerdeeg
- 1 ei
- sesamzaadjes
Breng de kip op smaak met peper en zout. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kip rondom goudbruin en bijna gaar. Voeg de uien, knoflook, gember en rode peper toe en bak kort mee. Voeg de ketjap manis, kokosmelk, pindakaas en overige ingrediënten toe. Laat dit alles 5 minuten op een zacht vuurtje doorkoken.
Verdun de saus eventueel met de kokosmelk.
Gebruik een kookring of een klein bordje om de rondjes uit het bladerdeeg te snijden. Verdeel ongeveer 1 volle eetlepel van de kipsaté over het velletje deeg en vouw de broodjes vervolgens dubbel. Je kunt de randjes aandrukken met een vork. Ga zo door totdat de kipsaté op is. Van de overgebleven randje rol ik spiraaltjes en hier strooi ik wat geraspte kaas overheen. Je hebt dan heerlijke kaasstengels.
Klop het ei los en smeer de bovenkant van de broodjes hiermee in. Bestrooi de broodjes met wat sesamzaad en bak ze in 20 minuten mooi goudbruin in een voorverwarmde oven van 220 graden.