Kue lapis pandan (gestoomd)

Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
Kue lapis pandan (gestoomd)
pinit

Absoluut mijn favoriete Indische snack. Hou je van mijn maizena lapis dan zal deze gestoomde variant je zeker smaken. Het is iets meer werk maar het is het zo waard.

Ik probeerde de lapis in mijn stoomoven te maken en dat ging perfect. Eigenlijk hetzelfde resultaat als in een stoommandje. Zorg dat je een bakvorm hebt die past in het stoommandje.

Gebruik je een silliconen of glazen vorm, vet deze wat in met wat zonnebloemolie. Zo krijg je de lapis er makkelijk uit. Gebruik je aluminiumvorm bekleed deze aan de binnenkant met huishoudfolie, zo voorkom je dat het blijft plakken aan de vorm.

En zorg dat je een pan gebruikt waar het stoommandje op past uiteraar.

Verder spreekt het recept voor zich. Succes, ben heel benieuwd.

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Kue lapis pandan (gestoomd)

Ingredienten

Bereidingswijze

  1. Bereidingswijze

    Doe het water met de suiker en de pandanblaadjes in een pan en breng dit aan de kook. Dit kun je een nachtje van te voren doen zodat de pandanbladeren goed de smaak kunnen afgeven aan het water. Maar dit hoeft niet perse. Laat de suiker smelten.

    Meng de tapiocameel, rijstmeel en zout met elkaar en doe hier de kokosmelk en het water (zonder de bladeren) bij. Roer dit toe een glad geheel. Haal dit vervolgens door een zeef, zodat je een mooi klontvrij beslagje hebt.

    Verdeel het beslag in tweeen en voeg aan het ene deel 1 eetlepel pandanpasta toe. Meng dit door elkaar.

    Breng een pan met water aan de kook.

    Smeer je silliconenvorm in met een laagje zonnebloemolie of anders bedek je je vorm met een laagje huishoudfolie. 

    Gebruik een soeplepel om het beslag in de vorm te schenken, zo zorg je ervoor dat je laagjes even groot zijn. 

    Roer het beslag goed door voordat je de volgende laag beslag erbij schenkt.

    Stoom iedere laag ca 5 minuten, je voelt met je vinger of het laagje niet meer plakt, dit duur ca 4/5 minuten. 

    Controleer ook regelmatig of er nog water in je pan zit. 

    Als je de laatste laag erin hebt gedaan, stoom je het geheel nog eens 10 minuten. 

    Laat de lapis afkoelen, haal het uit de vorm en snijdt in stukjes. 

    Ik bewaar het in de koelkast, niet in de vriezer omdat het dan net rubber wordt. Echter als je het dan goed opwarmt en laat afkoelen is het weer net ze vers en lekker. 

    Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.