Makkelijke krakelingen

Makkelijke krakelingen
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Ik heb altijd wel een pakje bladerdeeg in mijn vriezer liggen. Deze roomboter krakelingen heb je dan zo uit je over getoverd. Makkelijk, snel en lekker. Ook erg leuk om met de kinderen te maken.

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Makkelijke krakelingen

Bereidingswijze

Ingrediënten:

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel kaneel

Verwarm de oven op 180 ºC. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Leg ze op elkaar en rol ze tot een plak van circa 20x20 centimeter. Is het deeg te zacht, laat het dan 10 minuten in de koelkast wat steviger worden. Snijd het bladerdeeg repen in repen van circa 1,5 cm breed.

Vouw de slierten tot krakelingen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant van de krakelingen met het geklust eitje.

Meng de suiker met het kaneelpoeder en bestrooi het deeg ermee. Laat het deeg nu 15 minuten rusten. Bak de koekjes in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.