No bake 3 chocolade mousse taart

No bake 3 chocolade mousse taart
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Deze heerlijke 3 chocolade mousse taart maakte ik voor onze oudste zoon toen hij overging naar 6 VWO. Het harde werken mocht beloond worden met een taart naar keuze. Het wordt, hoe kan het ook anders, een chocolade mousse taart. En ik bedacht weer een andere taart dan anders natuurlijk. Wat hebben ze genoten van deze taart zeg!

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

No bake 3 chocolade mousse taart

Bereidingswijze

Ingrediënten voor een vorm van 18 cm:

  • 175 gram oreo koekjes kruimels
  • 50 gram gesmolten boter

Voor de witte chocolade laag;

  • 150 gram witte chocolade
  • 120 gram slagroom
  • 160 gram slagroom
  • 4 gram gelatinepoeder

Voor de melk chocoladelaag;

  • 150 gram melk chocolade
  • 120 gram slagroom
  • 160 gram slagroom
  • 4 gram gelatinepoeder

Voor de pure chocolade laag:

  • 150 gram pure chocolade
  • 120 gram slagroom
  • 160 gram slagroom
  • 4 gram gelatinepoeder

Leg een stuk bakpapier op de bodem van je vrom.

Smelt de boter en doe hier de Oreokruimels bij. Bedek hiermee de bodem van jouw bakvorm. Strijk de bodem glad met de achterkant van een lepel of onderkant van een glaasje. Laat dit nu opstijven in de koelkast terwijl je de eerste laag mousse gaat maken.

Begin eerst met de pure chocolade laag.

Doe hiervoor de chocolade en 120 gram slagroom in een hittebestendige kom en laat de chocolade au bain marie smelten (boven een pan kokend water)

Doe een paar eetlepels koud water bij de gelatine en roer dit door, laat dit 5 minuten staan. Daarna warm je de gelatine op een zacht vuurtje op totdat dit gesmolten is, dit kan ook in de magnetron. Giet dit nu bij het chocolade mengsel en laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.

Ondertussen klop je 160 gram slagroom stijf. Voeg de gesmolten chocolade toe en mix voorzichtig door totdat het goed gemengd is. Schenk het mengsel op de koekjesbodem en strijk dit glad. Leg dit nu in de koelkast om op te stijven (ca 20 minuten)

Daarna begin je aan de 2e laag en daarna aan de 3e laag. Dit doe je op dezelfde manier als de eerste laag, alleen gebruik je dan andere chocolade.

Daarna laat je de gehele taart minimaal 4 uur opstijven.

Garneer met cacaopoeder, aardbeien of chocoladeschaafsel.

Eet smakelijk!

 

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.