Wie is er niet gek op Nutella? Wij in ieder geval wel. Ik lepel zo een potje voor je leeg, zo lekker vind ik het. Dit simpele recept kan echt iedereen wel maken. Het ziet er ingewikkelder uit dan het is. Staat erg leuk bij een uitgebreid ontbijt of een mooi gedekte tafel tijdens de lunch.
Nutella brood (ster)
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 1 Nutella brood;
- twee rollen verse bladerdeeg
- 3 eetlepels Nutella
- 1 ei
- poedersuiker
- hazelnoten in stukjes (optioneel)
Verwarm de oven voor op 160 graden. Rol de twee bladerdeegrollen uit. Je hebt 4 even grote rondjes bladerdeeg nodig. Ik gebruik een bord waarmee je 4 rondjes uit het bladerdeeg kunt steken. De overtollige randen snij je weg.
Smeer nu drie van de vier rondjes in met een laagje Nutella.
Stapel vervolgens de drie ingesmeerde rondjes op elkaar en leg bovenop de stapel het rondje zonder Nutella. Pak een glas en plaats deze op zijn kop in het midden van de rondjes.
Snij nu de rondjes tot aan het glas in 16 gelijke stukjes..
Pak twee stukjes en draai deze tegelijk naar buiten toe om. Je kunt de uiteinden van deze 2 stukjes tegen elkaar aandrukken. Ga door tot je alle stukjes omgedraaid hebt.
Verwijder het glas en besmeer het brood met het losgeklopt eitje. Bak het brood in ongeveer 20 minuten goud bruin.
Strooi er poedersuiker en wat hazelnoot stukjes overheen. Genieten maar!