Surinaamse melkijsblokjes

Surinaamse melkijsblokjes
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Deze Surinaamse melkijsblokjes zijn echt verslavend. Mijn ouders aten deze ijsblokjes veel tijdens hun jeugd in Suriname. Ik leerde de ijsblokjes pas geleden kennen, waarom dit zo lang geduurd heeft, weet ik eigenlijk niet. Serveer deze ijsblokjes met wat tropisch fruit en je hebt een geweldig dessert!

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Surinaamse melkijsblokjes

Bereidingswijze

Ingrediënten voor 20 melkijsblokjes:

  • halve theelepel amandelessence
  • halve theelepel vanille essence
  • 1 ei
  • halve blik gecondenseerde melk (zoete melk)
  • 250 ml water

Breng in een pannetje de gecondenseerde melk met het water aan de kook. Kluts het ei samen met de essences dik en vermeng dit met de helft van het melk/watermengsel. Daarna doe je alles weer terug in de pan bij het andere deel van het melk/watermengsel. Laat dit op een zacht vuurtje garen tot het gebonden is. Laat dit vervolgens goed afkoelen en giet dit in je ijsbakjes. Doe het bakje minstens 4 uur in de vriezer totdat ze helemaal bevroren zijn.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.