Speculaascake

Speculaascake
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Met de feestdagen voor de deur, probeerde ik een lekkere speculaascake te maken. Een cake dat simpel te maken is en goed van smaak. Tover deze cake als nagerecht op tafel met een toef slagroom of een bolletje vanille of kaneelijs. Ook zonder ijs of slagroom is deze cake verrukkelijk! Gegarandeerd succes dus!

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Speculaascake

Bereidingswijze

Ingrediënten voor een voor rechthoekige blik van 24 cm:;

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 5 eieren  (op kamertemperatuur)
  • 100 gram kristalsuiker
  • 100 gram bruine suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 theelepels koek en speculaaskruiden
  • 2 speculaasje, verkruimeld voor de topping

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop de boter met suiker en vanille suiker romig. 

Doe nu 1 voor 1 de eieren erbij en wacht met het toevoegen van het volgende ei totdat het vorige ei goed is opgenomen in de massa.

Meng de koekkruiden met de meel.

Doe nu in 2 keren de meel erbij en blijf kloppen. Mix niet langer dan noodzakelijk is.

Doe het beslag in de bakvorm en bak de cake in circa 45 minuten gaar. Controleer met een cocktailprikker of de cake gaar is. Komt de prikker er schoon uit dan is de cake gaar. Garneer met verkruimelde speculaasjes.

 

 

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.