Een recept voor een lekkere Surinaamse nasi moet iedereen wel hebben. Dit is die van mij. Je kunt hier ook fijne stukjes kipfilet doorheen doen of zonder. Of prei ringetjes, stukjes paprika of alleen verse selderij er doorheen. Het is een makkelijk, eenvoudig maar heerlijk recept. Serveer hier geroosterde kip, gebakken banaan en zure komkommer bij en je hebt een complete maaltijd.
Surinaamse vegetarische nasi
Bereidingswijze
Ingrediënten:
- 1000 gram gekookte en afgekoelde Basmati rijst
- 1 ui, fijn gesneden
- 3 teentjes knoflook uit de pers
- 5 eetlepels zoute ketjap
- 5 eetlepels zoete ketjap
- 1 verse laos van ca 10 cm, in stukken gesneden
- 2 theelepels ketjoerpoeder
- 2 theelepels zwarte peper
- 1 theelepel laospoeder
- 2 salaamblaadjes
- 10 pimentkorrels
- verse selderij
Doe in een grote (wok)pan een beetje zonnebloemolie en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Voeg hier ook meteen de salaamblaadjes, pimentkorrels en verse laos aan toe. Ook dit bak je goed mee, totdat het lekker begint te geuren.
Doe hier de rijst bij. Schep alles goed om op een middel hoog vuurtje. Als alles goed gemengd is, strooi je hierover heen de zwarte peper, kentjoerpoeder, laospoeder en daarna de zoete en zoute ketjap. Blijf nog steeds goed omscheppen.
Na ongeveer 7/8 minuten de nasi goed door geschept te hebben, doe je als laatste de fijn gesneden selderij erbij. Dit bak je nog circa 1 minuut mee. Voeg eventueel zout naar smaak toe.