Surinaamse vegetarische nasi

Surinaamse vegetarische nasi
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Een recept voor een lekkere Surinaamse nasi moet iedereen wel hebben. Dit is die van mij. Je kunt hier ook fijne stukjes kipfilet doorheen doen of zonder. Of prei ringetjes, stukjes paprika of alleen verse selderij er doorheen. Het is een makkelijk, eenvoudig maar heerlijk recept. Serveer hier geroosterde kip, gebakken banaan en zure komkommer bij en je hebt een complete maaltijd.

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Surinaamse vegetarische nasi

Bereidingswijze

Ingrediënten:

  • 1000 gram gekookte en afgekoelde Basmati rijst
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 3 teentjes knoflook uit de pers
  • 5 eetlepels zoute ketjap
  • 5 eetlepels zoete ketjap
  • 1 verse laos van ca 10 cm, in stukken gesneden
  • 2 theelepels ketjoerpoeder
  • 2 theelepels zwarte peper
  • 1 theelepel laospoeder
  • 2 salaamblaadjes
  • 10 pimentkorrels
  • verse selderij

Doe in een grote (wok)pan een beetje zonnebloemolie en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Voeg hier ook meteen de salaamblaadjes, pimentkorrels en verse laos aan toe.  Ook dit bak je goed mee, totdat het lekker begint te geuren.

Doe hier de rijst bij.  Schep alles goed om op een middel hoog vuurtje. Als alles goed gemengd is, strooi je hierover heen de zwarte peper, kentjoerpoeder, laospoeder en daarna de zoete en zoute ketjap. Blijf nog steeds goed omscheppen.

Na ongeveer 7/8 minuten de nasi goed door geschept te hebben, doe je als laatste de fijn gesneden selderij erbij. Dit bak je nog circa 1 minuut mee. Voeg eventueel zout naar smaak toe.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.