Tartelettes met een laagje amandelfondant (frangipane)

Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
Tartelettes met een laagje amandelfondant (frangipane)
pinit

Op moederdag maakte ik deze heerlijke tartelettes van zandtaartdeeg. Begin januari heb ik een patisserie opleiding gevolgd waar ik deze tartelettes leerde maken. Je kunt de tartelettes ook zonder het laagje frangipane maken, dat is al erg lekker. Frangipane is een beslag op basis van boter, suiker, gemalen amandelen, eieren en bloem/maizena. Heerlijk! De tartelettes kun je eigenlijk vullen met alles wat je lekker vindt. Ik maakte een appel noten vulling ( vergelijkbaar met die van de La Place), een Zwitserse room vulling met nougatine en een vulling van gele room en aardbeien. De recepten voor de vullingen zal ik binnenkort ook plaatsen.

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Tartelettes met een laagje amandelfondant (frangipane)

Bereidingswijze

Hoe maak je deze heerlijke, brosse zandtaartdeeg voor de tartelettes nu zelf?

Ingrediënten voor 20 mini tartelettes of circa 12 normale tartelettes;

  • 200 gram bloem
  • 30 gram amandelmeel
  • 2 gram zout
  • 80 gram poedersuiker
  • 120 gram koude roomboter
  • 1 ei

Ingrediënten voor de frangipane (amandelfondant)

  • 50 gram amandelpoeder
  • 5 gram maizena
  • 40 gram poedersuiker
  • 1 ei
  • 15 gram slagroom
  • 50 gram boter

Voeg de bloem, amandelpoeder, zout en poedersuiker bij elkaar. Kruimel de boter door de droge stof. Doe het ei erbij en meng dit nog eens goed door. Maak hier een plak van en pak dit in met huishoudfolie. Laat dit minstens een uur in de koelkast opstijven.

Vet je vormpjes goed in met boter. Rol je plak uit en steek hier rondjes uit die passen in je vormpjes. Bekleed de vormpjes, prik hier gaatjes in en doe ze dan weer terug in de koelkast voor minimaal 1 uur.

Ondertussen kun je het amandelfondant maken, indien je dit wilt gebruiken uiteraard. De tartelettes zijn ook heerlijk zonder amandelfondant.

Breng de boter tegen het smeltpunt aan. Meng de amandelpoeder, poedersuiker en maizena. Voeg dit toe aan de boter. Nu mag het ei en de slagroom erbij. Roer dit goed door en klaar is het amandelfondant.

Haal de tartelettes uit de koelkast en  bak ze  (zonder het amandelfondant) in de oven op 170 graden. Haal de tartelettes, na 10 minuten, uit de oven en doe hier nu een laagje amandelfondant in, daarna mogen ze opnieuw de oven in voor ongeveer 10 minuten, totdat de randjes mooi bruin zijn gekleurd.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.