De teriyaki saus kan niet ontbreken in de Japanse keuken. Deze zoet-zoute saus is heerlijk bij vlees, vis of vegetarische gerechten. En maak je af met een beetje sesamzaadjes er overheen gestrooid. Je kunt de saus gebruiken om je vlees/vis te marineren of als gewoon als jus over je vlees/vis.
Teriyaki saus
Bereidingswijze
Ingrediënten;
- 100 ml rijstwijn
- 100 ml Japanse sojasaus
- 4 eetlepels bruine (basterd)suiker
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 theelepels geraspte knoflook
- 1 theelepel geraspte gember
- 1 theelepel maizena
- 1 eetlepel water
Stop alle ingrediënten, met uitzondering van de maizena en water, in een steelpannetje en breng aan de kook.
Laat 5 minuten zachtjes inkoken. Roer de maizena los met 1 eetlepel water. Giet dit bij de teriyaki saus om in te dikken.
Laat hierna nog 5 minuten zachtjes doorkoken tot gewenste dikte. Let op, de saus wordt iets stroperiger tijdens afkoelen.
Bestrooi eventueel met sesamzaadjes.
Je kunt de saus afgesloten in de koeling, wel weken bewaren.