Tiramisu cake zonder alcohol

Tiramisu cake zonder alcohol
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Hou je van tiramisu dan moet je deze cake echt een keer uitproberen. Voeg er zelf wat alcohol naar smaak aan toe als je dat wilt. De kinderen aten mee, dus nu ook zonder alcohol. Wat was dit lekker! Mooi dessert om een lekker of feestelijk diner mee af te sluiten. Het ziet er ook nog eens spectaculair uit.

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Tiramisu cake zonder alcohol

Bereidingswijze

Ingrediënten voor een cake voor 6/8 personen;

  • 5 eiwitten
  • 5 eigelen
  • 150 gram suiker
  • 125 gram melk
  • 80 gram zonnebloemolie
  • 180 gram patentbloem
  • 1.5 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • mespuntje zout
  • klein kopje sterke (oplos) koffie afgekoeld

Voor de vulling:

  • 500 gram mascarpone
  • 400 gram slagroom
  • 8 eetlepels poedersuiker (of meer naar smaak)
  • 1 tl vanille extract 

Verwarm de oven voor op 160 graden. Je begint allereerst met het maken van het biscuit.

In een kom mix je de eiwitten totdat ze beginnen te schuimen, voeg nu geleidelijk de suiker toe. Mix door tot je stijve pieken ziet. Zet dit aan de kant.

In een andere kom mix je de eigelen, vanille extract, olie en melk totdat ze gemengd zijn. Voeg hier de droge, gezeefde ingrediënten aan toe, de bloem, bakpoeder en het zout.

Doe hier nu 1/3 van het eiwitmengsel bij en schep dit met een spatel er goed doorheen. Schenk nu dit mengsel bij de rest van het eiwitmengsel en spatel dit voorzichtig door elkaar. Zorg ervoor dat je niet de luchtigheid verliest door te lang door te spatelen.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en smeer het beslag hier overheen.

Bak het biscuit is ca 10 min goudbruin en gaar en laat even afkoelen.

Snij hier 3 gelijke plakken uit.

Mix alle ingrediënten voor de vulling in aparte kom met elkaar tot een stevige crème. Doe dit eventueel in een spuitzak of je gebruikt een lepel

Leg een plak biscuit op een schaal en smeer deze royaal in met de koffie. Smeer hier nu een royale laag crème overheen. Leg hier nu weer een plak biscuit op en herhaal dit nu nog 2 keer. Eindig met een laag crème.

Leg de cake nu een half uur in de koelkast om op te stijven, daarna kun je eventueel de zijkanten eraf snijden en deze zelf lekker opsnoepen. De cake ziet er zo wat strakker uit.

Om een patroon te maken, gebruikte ik sateprikkers. Ik maakt hiermee een ruitpatroon en hier strooide ik cacaopoeder overheen. Als je de sateprikkers voorzichtig weghaalt, zie je de mooie lijnen.

Geniet ervan!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.