Tres leches cake

Tres leches cake
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Deze Zuid Amerikaanse cake zag ik al een paar keer voorbij komen op mijn tijdlijn. Het zag er zo lekker uit dat ik besloot deze ook een keer te maken. Nou ik kan je vertellen dat het een succesnummer is geworden. Absoluut niet zo zoet als je verwacht. Als je de Tres Leches cake letterlijk vertaalt, kom je uit op een 3 melk cake. Het melkmengsel dat je over de cake giet bestaat namelijk officieel uit 3 soorten melk; Koffiemelk, volle melk en gecondenseerde melk. Ik verving de koffiemelk door slagroom omdat dit mij lekkerder leek en ik had echt gelijk. Een smeuïge, niet al te zoete cake was het eindresultaat!

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Tres leches cake

Bereidingswijze

Ingrediënten voor de cake (vorm van 17,5 cm):

  • 4 eigelen
  • 30 gram fijne suiker
  • 140 gram melk (echt gram)
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 theelepel vanille extract
  • 120 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 4 eiwitten
  • 50 gram fijne suiker
  • 0,5 theelepel cream of tartar (rijsmiddel, verkrijgbaar bij de Toko)

Ingrediënten voor het melkmengsel:

  • 80 gram slagroom
  • 80 gram volle melk
  • 75 gram gecondenseerde melk

Ingrediënten voor de topping:

  • 125 gram slagroom
  • 50 gram suiker
  • 125 gram mascarpone

Vet de bakvorm in leg op de bodem een stuk bakpapier. Verwarm de oven voor op 160 graden.

Mix in een grote kom het eiwit met een half theelepeltje cream of tartar en suiker stijf. Voeg de suiker (50 gram) in 3 delen toe.

In een andere kom mix je de eigelen met vanille en melk los. Voeg hier nu de bloem aan toe en mix dit kort door met je mixer. Met een spatel zorg je ervoor dat je al het bloem van de bodem meeneemt en schep het deeg met de spatel nog een keer door. Stop met spatelen totdat je geen bloem meer ziet.

Voeg nu 1/3 van het eiwit hier aan toe en schep dit goed door  elkaar en je een mooi egaal beslag hebt. Schenk dit beslag nu bij het eiwit en schep ook dit mengsel goed door met je spatel, zorg er zoveel mogelijk voor dat je de luchtigheid behoudt.

Schenk het beslag in de vorm en bak de cake in 25 minuten lichtbruin en gaar.

Haal de cake uit de vorm. Keer de cake om op een nieuw stuk bakpapier en trek het bakpapiertje dat nog op de bodem van de cake plakt eraf. Plaats de cake met bakpapier in een grote schaal waar deze in past. Prik nu heel veel gaatje in de cake, zodat het melkmengsel straks goed wordt opgenomen.

Mix de ingrediënten voor het melkmengsel met elkaar en giet dit over de cake. laat de cake nu minimaal 1 uur staan totdat al het vocht is opgenomen. Hoe langer hoe beter eigenlijk.

Leg de cake op een groot bord.

Mix de ingrediënten voor de topping met elkaar en smeer dit over de cake. Eventueel kun je de randjes voor de cake afsnijden, omdat dit er wat mooier uitziet maar dat hoeft niet.

Snijd de cake in stukjes en versier naar eigen smaak met verse aardbeien, frambozen of ander fruit.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.