Turkse pizza (Lahmacun)

Turkse pizza (Lahmacun)
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Ik wilde al zo lang zelf Turkse pizza’s, of te wel lahmacuns, maken maar ik vond het altijd zoveel werk! En eerlijk, het is ook wel wat meer werk maar je haalt er zoveel pizza’s uit die je weer kunt invriezen. Of je halveert het recept, dat kan ook nog. Maar al het werk is het echt dubbel en dwars waard. Heerlijke zachte Turkse pizza’s zijn het eindresultaat!

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Turkse pizza (Lahmacun)

Bereidingswijze

Ingrediënten voor het deeg (circa 16 stukst) :

  • 1kg patentbloem
  • 14 gram gist
  • 6 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 theelepels zout
  • 540 gram lauw water
  • 1 theelepel suiker

Ingrediënten voor de saus:

  • 400 gram gehakt
  • 2 rode uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 rode peper (optioneel)
  • half bosje (Turkse) peterselie
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 grote tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 theelepeltjes zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
Meng alle ingrediënten voor het deeg door elkaar in een kom. Kneed met het je handen tot een deegbal. Je kunt uiteraard ook je keukenmachine gebruiken met deeghaak. Dek de kom af met een stuk plastic en laat het deeg 1 uur rijzen op kamertemperatuur. Zelf zet ik het deeg altijd in de oven op 35 graden
 
Maak ondertussen het gehaktmengsel: snijd de tomaat in stukken en doe in een keukenmachine of blender. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika en rode peper en voeg ook samen met de rode ui in stukjes toe aan de tomaat. Doe het bosje peterselie  en blikje tomatenpuree ook in de keukenmachine samen met het gehakt. Voeg alle kruiden toe. Hak het groente/gehaktmengsel  fijn.
 
Verdeel het deeg in 15 bolletjes. Neem een bolletje en dek de rest af. Rol het bolletje heel dun uit op een met bloem bestoven werkvlak. Verhit een koekenpan met anti aanbaklaag. Je gebruikt geen  olie of boter. Leg het uitgerolde deeg in de koekenpan en besmeer de bovenzijde direct met het gehaktmengsel. Dek de pan af met een deksel. Bak de pizza in circa 7/8 min pers stuk, gaar.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.