Witte Chocolate chip cookies met macadamia noten (Ben’s cookies)

Witte Chocolate chip cookies met macadamia noten (Ben's cookies)
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Alle 3 keren dat ik in Dubai was, at ik me vol van deze heerlijke koekjes. Ik kreeg er echt geen genoeg van. De laatste keer dat we met het gezin daar waren, liet ik de jongens ook proeven van Ben’s koekjes. Oorspronkelijk komen deze koekjes uit Engeland, las ik later op het internet. Ze waren net als hun mama er helemaal weg van. Ik beloofde ze dat we ze thuis ook zouden uit proberen en dat deden we ook! Super lekker! Dit zijn de favoriete koekjes van Damian en mij. Voor Danish en Diyan waren de triple chocolate cookies favoriet en die maakten wij uiteraard ook, deze staat al online;

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Witte Chocolate chip cookies met macadamia noten (Ben’s cookies)

Bereidingswijze

Ingrediënten voor circa 20 koekjes;

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram bloem
  • 0,5 theelepel zout
  • 175 gram ongezouten roomboter
  • 250 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille extract of essence
  • 1 heel ei en 1 eigeel
  • 20 macadamia noten (gehalveerd)
  • 100 gram witte chocolade in stukjes gesneden.

Doe het zelfrijzend bakmeel, bloem en zout in een kom en roer dit goed door.

Doe de boter in een kom en smelt dit in de magnetron. Doe de kristalsuiker, basterdsuiker en het vanille extract hierbij en roer dit goed door. Laat dit even afkoelen.

Als het mengsel is afgekoeld doe je hier de eieren doorheen, meng dit stevig met een spatel door of gebruik een handmixer.

Doe nu het bloemmengsel hierbij en roer dit goed door. De kinderen hebben dit lekker met hun handen gedaan, veel makkelijker en leuker!

Doe hier nu de stukjes witte chocolade bij en mix dit goed door het deeg.

Maak balletjes van circa 35 gram en leg dit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Druk hier 2 halve macadamianoten in en druk het koekje vervolgens wat platter.

Ik laat de koekjes circa 10 minuten in de koelkast steviger worden, zo lopen ze niet uit in de oven.

Bak de koekjes in een voorverwarmde oven van 200 graden in 12 minuten mooi bruin. Plaats de koekjes op een rek om af te koelen. Let op, ze zijn dan nog wel zacht maar worden vanzelf wat steviger. Zo krijg je heerlijke knapperige buitenkant en een o zo lekkere zachte binnenkant!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.