Lasagne met bolognesesaus en bechamelsaus!

Lasagne met bolognesesaus en bechamelsaus!
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Wij hadden laatst zin in lasagne, maar gewoon verse lasagne, niet uit een pakje of zakje. Ik wilde gewoon een lasagne uitproberen die je ook in een Italiaans restaurant kunt bestellen 😉 Dit stond al heel lang op mijn kook en baklijstje, maar dan wel met bechamelsaus! Ik struinde het internet af en haalde vond wat lekkere recepten en uiteindelijk heb ik de lekkerste ingrediënten uit 3 recepten gebruikt. En wat is het lekker geworden!  Voor mij geen pakjes en zakjes lasagne kruiden meer.

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Lasagne met bolognesesaus en bechamelsaus!

Bereidingswijze

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 ui, gesnipperd
  • teentjes knoflook uit de pers
  • 500 gram kipgehakt
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 500 ml koude melk
  • 200 gram verse spinazie
  • 1 eetlepel gedroogde basilicumkruiden
  • 1 theelepel chilikruiden (mag meer/minder of helemaal niet)
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • 1 eetlepel paprikakruiden
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree
  • 1 blik gepelde tomaten die je in stukjes snijdt
  • 1 pakje gezeefde tomaten
  • 1 pak verse lasagnevellen
  • 4 bolletjes mozzarella
  • zout en peper en nootmuskaat

Allereerst maak je de bolognesesaus;

Doe in een pan een scheut olijfolie. Hier doe je de gesnipperde ui en knoflook bij, fruit dit even aan. Vervolgen mogen hier de 2 blikjes tomatenpuree bij en verwarm dit goed door, totdat het niet meer zuur ruikt. Het vuur mag even uit, totdat het kipgehakt erbij komt.  Bak in een koekenpan met een beetje olijfolie, het kipgehakt samen met de basilicum, oregano, peterselie, chili en paprikakruiden goed aan.

Daarna voeg je het gehakt toe aan het tomatenpureemengsel. Nu doe je de gepelde tomaten en de gezeefde tomaten erbij. Breng dit op smaak met de suiker en doe de laurierblaadjes er nu bij.

Laat het geheel nu circa 40 minuten op laag vuur sudderen met een deksel op de pan. Blijf wel af en toe roeren.

Nu begin je aan de bechamelsaus:

Laat de boter smelten in een pannetje en doe hier in 1 x de bloem erbij, blijf dit goed doorroeren met een pollepel en laat de bloem garen op een zacht vuurtje. Dit mengsel heet een roux. Daarna doe je beetje bij beetje de koude melk bij de roux en blijf goed roeren met je garde. Laat het geheel nog even goed doorkoken terwijl je blijft roeren. Nu doe je er naar smaak, zout, peper en nootmuskaat bij. De saus is klaar als het een beetje op je lepel blijft zitten.

Vet je ovenschaal in en leg hier 1 laag lasagnevellen in. Bedek de vellen met 1/3 van de bolognesesaus en 1/3 van de bechamelsaus. Hier overheen leg je de helft van de spinazie en tenslotte de helft van de mozzarella in plakjes. Nu herhaal je de eerdere stappen nog 1 x. Vervolgens doe je hier nog een laag lasagnevellen op en 1/3 van de bolognesesaus en 1/3 van de bechamelsaus.

Dek de schaal af met een stuk aluminiumfolie en stop deze vervolgens in een voorverwarmde oven van 180 graden. Na 30 minuten haal je de folie eraf en vervolgens laat je de lasagne nog 15 minuten bakken in de oven zonder folie.

 

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.