Als je een keer vegetarisch wilt eten en een keer niet de standaard vegetarische maaltijd, probeer dan eens deze heerlijke groente curry! Een heerlijke kruidig gerecht dat super lekker smaakt met naan (Indiaas brood) of basmati rijst. Ook onze jongens aten hun bordje leeg en zij zijn echt wel moeilijke eters 😉
Alu gobi ( Groentecurry van aardappelen en bloemkool)
Bereidingswijze
Ingrediënten voor circa 4/5 personen:
- 400 gram bloemkoolroosjes
- 300 gram aardappelen in stukjes
- 2 fijngesneden uien
- 3 teentjes knoflook
- 3 cm fijngesneden verse gember
- 1 theelepel garam masala
- halve theelepel komijnpoeder
- halve theelepel paprikapoeder
- halve theelepel kurkuma
- halve theelepel korianderpoeder
- halve theelepel kaneel
- halve theelepel gemalen fenegriek
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 x 200 ml water
- halve theelepel rode chilipoeder (optioneel)
- verse fijngesneden koriander
- zout en peper
Bak de stukjes aardappelen en bloemkoolroosjes in 3 eetlepels olie lichtbruin en haal ze uit de pan.
Pureer de uien, knoflook en gember met een staafmixer en bak de puree in dezelfde pan met 2 eetlepel olie. Doe nu de tomatenpuree erbij en bak dit circa 2 minuten mee.
Doe nu de overige specerijen, zout en 200 ml water bij het uien en knoflook mengsel en laat dit alles ongeveer 10 minuten op een zacht vuurtje inkoken tot een dikke puree.
Schep nu de groenten erdoor en laat deze circa 5 minuten meebakken op een zacht vuurtje. Doe er nog eens 200 ml water bij en voeg hier vervolgens zout naar smaak toe. Laat het geheel nog eens circa 10 a 15 minuten op een zacht vuurtje stoven. Als de groenten gaar zijn, is de curry klaar. Bestrooi de curry met wat fijn gesneden koriander.