Bapao broodjes met ketjap kip

Bapao broodjes met ketjap kip
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Heerlijke bapao broodjes gevuld met ketjap kip. Een van de grote favorieten hier in huis. Leuk om te maken en helemaal als ik zie hoe de jongens ervan kunnen genieten. En hoe leuk is het als je dit op een verjaardagfeestje kunt presenteren en erbij vertelt dat je de broodjes zelf hebt gemaakt? Een echte aanrader dus! Je kunt ze ruim van te voren maken en in de vriezer bewaren. Op de dag zelf warm je ze (bevroren) een minuutje op in de magnetron en je hebt een heerlijk broodje!

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Bapao broodjes met ketjap kip

Bereidingswijze

Ingrediënten voor 20 bapao broodjes:

  • 1 kilo bapaomeel
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 6 geklopte eiwitten
  • 16 gram gist
  • 200 ml lauw water
  • 200  ml halfvolle melk
  • een eetlepel zout
  • 4 eetlepels gesmolten boter
  • een beetje olie

Voor de vulling:

  • 1 x het recept van de ketjap kip vulling (maak dit een dag van te voren klaar, zodat alle vetten van de kip gestold zijn en de vetten niet uit de broodjes ontsnappen tijdens het stomen)

Klop allereerst de eiwitten in een kom tot zachte pieken, zet dit aan de kant. In een mengkom doe je het meel, de gist en het suiker en roer dit met een vork even door. Doe nu de boter erbij en een deel van het water/melkmengsel en kneed dit met je keukenmachine met deeghaak door terwijl je de rest van het water/melkmengsel en het zout erbij doet. Laat de machine even draaien en doe nu beetje bij beetje de geklopte eiwitten bij het deeg. Als alles goed is opgenomen en er inmiddels een mooie deegbal is ontstaan, breng je het deeg over op je aanrecht en kneed je dit met je handen nog even tot een soepel deeg.

Doe in een grote kom een beetje olie en doe hier je deeg in. Keer het deeg om in de kom zodat alle kanten van het deeg bedekt is met een beetje olie. Dek af met een stuk huishoudfolie en laat dit circa een uur rijzen totdat het in omvang is verdubbeld.

Haal het deeg uit de kom en kneed dit nog even door. Maak er nu een lange worst van en snij dit in 20 gelijke plakken. Pak 1 plak en maak er een bal van die je vervolgens uitrolt op je aanrecht met een doorsnede van ongeveer 12 cm. Leg dit vervolgens op je hand er maak er een soort kommetje van. Hier doe je een flinke schep van de kipvulling in. Vouw nu de randen naar elkaar en knijp deze goed dicht (zie foto). Maak hier vervolgens weer een mooie bol van en controleer of de naad goed gesloten is. Leg de bol met de naad naar beneden op een stuk bakpapier. Doe dit met alle 20 plakken deeg. Dek tussen het maken van de broodjes de overige broodjes goed af met een stuk huishoudfolie anders kunnen ze uitdrogen.

Stoom de broodjes in ongeveer 10 minuten in een stoompan gaar. Hou genoeg ruimte tussen de broodjes omdat ze tijdens het stomen uitzetten. Ik doe altijd een theedoek om het deksel van mijn stoompan tegen de vocht. Laat de bapao's afkoelen en verpak ze dan eventueel per stuk in een diepvrieszakje.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.