Onze jongens zijn dol op alle soorten quiches. Het mooie van een quiche is dat je hier verschillende groentes in kunt “verstoppen”. Zonder te mopperen worden de bordjes leeg gegeten, zo ook weer met deze quiche. ” Echt lekker mam, kunnen we dit morgen weer eten?”
Quiche met verse spinazie
Bereidingswijze
Ingrediënten voor een quiche van 26 cm:
- 8 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
- 5 eieren
- 2 eetlepels paneermeel
- 250 gram creme fraiche
- 200 gram spekreepjes ( of gerookte kipreepjes)
- 1 klein uitje fijn gesneden
- 150 gram verse spinazie
- 100 gram geraspte belegen kaas
- 1 teentje knoflook uit de pers
- 1 theelepel nootmuskaat
- 2 eetlepels paneermeel
- zout en peper
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de springvorm in met boter en bekleed de plakjes bladerdeeg netjes in de vorm. Prik hier met een vork gaatjes in en strooi het paneermeel over de bodem. Fruit in een grote hapjespan de uitjes en het knoflook glazig. Voeg hier de spek of kipreepjes aan toe en bak deze nog ca 3 minuten mee. Doe nu de spinazie erbij en roerbak het geheel nog een paar minuten. Het vocht wat vrij komt, zoveel mogelijk afgieten als je klaar bent.
In een ander kom doe je de eieren en de creme fraiche, klop dit mengsel even goed door elkaar. Daarna doe je hier de kaas bij en schep je dit nog een keer goed door. Hier doe je vervolgens het spinazie mengsel bij. Schep nu alles over in de beklede springvorm en verdeel alles zo netjes mogelijk. Nu kan de spinazie quiche de oven in en na 35-40 minuten is deze klaar! Zowel koud als warm is deze quiche heerlijk.