Zelf de bekende tompoucen maken stond al heel lang op mijn to bake lijstje en eindelijk was het dan zover. Ik had me vooraf goed ingelezen dus kon me goed voorbereiden. Zo maakte ik de gele pudding een dag van te voren, maar dit hoeft niet perse. Was meer voor het gemak. Ze waren binnen no time op en mijn man vond ze lekkerder dan uit de winkel en hij is erg kieskeurig, kan ik jullie vertellen..
Roze tompouce
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 8 stuks:
- 8 plakjes bladerdeeg
- 1 x het recept van mijn banketbakkersroom
- 2 blaadjes gelatine
- 100 ml slagroom
- 10 gram suiker
Voor het glazuur;
- 150 gram poedersuiker
- 3 eetlepels water
- kleurstof of bietensap
Laat de gelatine in koud water weken. Maak de banketbakkersroom volgens mijn recept en meng de uitgeknepen gelatine door het warme vanillemengsel en laat daarna de pudding afkoelen. Sla de slagroom stijf met de suiker en meng deze door het afgekoelde mengsel.
Verdeel de pudding over een bakplaat/ bakblik en dek dit af met plastic folie. Laat dit in de koelkast in ca. 2 uur opstijven.
Verwarm de oven voor op 180° C.
Leg de plakjes bladerdeeg op een bakplaat bekleed met bakpapier en prik met een vork gaatjes in het deeg.
Bedek de plakjes daarna met bakpapier en leg er een bakblik bovenop (zodat het bladerdeeg mooi plat blijft).
Bak het bladerdeeg in circa 20 minuten mooi bruin. Snijdt een plakje in tweeën en laat dit afkoelen.
Roer het water door de poedersuiker totdat er een glazuur ontstaat dat niet te dun is. Meng hier de kleurstof doorheen. Bestrijk 8 plakjes met dit glazuur en laat dit drogen.
Neem nu 1 plakje bladerdeeg en leg de opgestijfde vanillecreme hierop. Leg een plakje met glazuur hierop en smeer de zijkanten glad met een mes. Herhaal dit met de overige plakjes.
Eventueel kun je nog een toef slagroom op de bovenkant spuiten maar dat vond ik niet nodig.
En nu lekker genieten!