Deze kiphapjes zijn altijd wel lekker.. Bij een borrel, op een feestje, tijdens een film, bij een bbq of wanneer dan ook. Ze zijn super lekker en wat ook belangrijk is, is dat ze super snel klaar zijn. Op een feestje maak ik de hapjes van te voren en 5 minuten voor het opdienen warm ik ze nog even in de oven op. Een lekker sausje erbij en genieten maar!
Snelle en smakelijke kiphapjes
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 50 kiphapjes:
- 1 pakje bladerdeeg, ontdooid
- 350 gram kipgehakt
- 1 ei
- 1 gesnipperde ui
- 2 teentjes knoflook uit de pers
- 1 theelepel paprikapoeder
- halve theelepel gemberpoeder
- halve theelepel laospoeder
- halve theelepel gedroogde peterselie
- halve theelepel zout (mag meer)
- halve theelepel zwarte peper
- sesamzaadjes
Meng het gehakt met alle kruiden, ui en knoflook. (behalve het ei)
Verdeel het gehakt in 10 gelijke stukken en maak er met de hand worsten van.
Leg een worst op een plakje bladerdeeg en rol deze vervolgens op. Snij de broodjes in stukjes met een scherpe mes en besmeer vervolgens met wat geklopte ei, strooi hier wat sesamzaadjes overheen .
Herhaal dit met alle plakjes bladerdeeg. Leg de kiphapjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze in circa 25 minuten op 200 graden goud bruin.
Ik mengde voor een simpel maar lekker sausje, 4 eetlepels chilisaus met 4 eetlepels currysaus en serveerde dit bij de de kiphapjes.