k kan me niet voorstellen dat ik hier “vroeger” niet van hield. Alles waar citroen in zat, vond ik niet lekker. Zelfs citroensnoepjes! Nu ben ik juist dol op alles waar citroen in zit, lekker friszoet. Het zelfde geldt voor deze heerlijke lemoncurd. Om je vingers bij af te likken, zo lekker! Als vulling in een taart, over ijs, over een pannenkoek of over een anders dessert. Het kan allemaal!
Zelf de lekkerste lemoncurd maken
Bereidingswijze
Ingrediënten :
- rasp van 1 citroen
- sap van 1 citroen
- 100 gram kristalsuiker
- 65 gram roomboter
- 1 ei ( geklutst)
Doe de citroenrasp, roomboter en suiker in een hitte bestendige kom en laat de ingrediënten au bain marie smelten. Dit doe je door de kom op een pannetje met een laagje water te zetten, op een middelmatig vuurtje. Roer dit rustig door.
Doe nu de citroensap erbij en roer dit ook rustig door. Vervolgens mag het geklutst eitje erbij. Roer dit alles weer door elkaar, totdat je voelt dat de curd wat dikker wordt. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
Laat de lemoncurd vervolgens volledig afkoelen in een schaal voordat je dit in de koelkast bewaard. Je kunt de lemoncurd ongeveer 2 weken bewaren.