Zelf de lekkerste lemoncurd maken

Zelf de lekkerste lemoncurd maken
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

k kan me niet voorstellen dat ik hier “vroeger” niet van hield. Alles waar citroen in zat, vond ik niet lekker. Zelfs citroensnoepjes! Nu ben ik juist dol op alles waar citroen in zit, lekker friszoet. Het zelfde geldt voor deze heerlijke lemoncurd. Om je vingers bij af te likken, zo lekker! Als vulling in een taart, over ijs, over een pannenkoek of over een anders dessert. Het kan allemaal!

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Zelf de lekkerste lemoncurd maken

Bereidingswijze

Ingrediënten :

  • rasp van 1 citroen
  • sap van 1 citroen
  • 100 gram kristalsuiker
  • 65 gram roomboter
  • 1 ei ( geklutst)

Doe de citroenrasp, roomboter en suiker in een hitte bestendige kom en laat de ingrediënten au bain marie smelten. Dit doe je door de kom op een pannetje met een laagje water te zetten, op een middelmatig vuurtje. Roer dit rustig door.

Doe nu de citroensap erbij en roer dit ook rustig door. Vervolgens mag het geklutst eitje erbij. Roer dit alles weer door elkaar,  totdat je voelt dat de curd wat dikker wordt. Dit duurt ongeveer 15 minuten.

Laat de lemoncurd vervolgens volledig afkoelen in een schaal voordat je dit in de koelkast bewaard. Je kunt de lemoncurd ongeveer 2 weken bewaren.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.